ADS
ADS
ADS
Reapare Miliţia pe străzile din Botoşani. Maşina unicat dispune de toată dotarea folosită de miliţieni înainte de 90 ...
17/05/2020 21:41 in STIRI

Un botoşănean a investit importante sume de bani pentru recondiţionarea unui autoturism Dacia pe care l-a transformat în maşină de Miliţie, aşa cum era denumită Poliţia înainte de 1990. Vopsită în culorile specifice unei maşini de miliţie, dar şi inscripţionată corespunzător, Dacia 1300 a fost transformată în maşină de epocă. Ea a produsă în anul 1975 în Uzina de Automobile Piteşti, iar, după ce a cumpărat-o de la un ieşean, a fost transformată în ceea ce este astăzi.

Proprierul autoturismului, Marcel Ciocan, spune că face totul din pasiune pentru maşinile vechi, dar şi ca urmare a faptului că retrăieşte momentele de dinainte de Revoluţie.

"Am trecut prin anii aceia şi ştiu ce a fost. Cine nu a trecut nu ştie, dar care a trecut are amintiri, frumoase sau urâte", a spus proprietarul. Botoşăneanul a făcut demersuri la autorităţi pentru omologarea maşinii respective. 

Miliţia dispune şi de girofarurile originale, de staţia de emisie- recepţie cumpărată de la colecţionari, dar şi de radarul cu care opera la momentul respectiv. 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/422991/social/foto-reapare-militia-pe-strazile-din-botosani-masina-unicat-dispune-de-toata-dotarea-folosita-de-militieni-inainte-de-90/?fbclid=IwAR0CDdjpjYsTl_5FVcAPWoYulopYB81QKPFHau73jWcP5pcKkV-diL4rGKI

COMMENTS