DSP Botoșani, demersuri pentru degrevarea situației create de aglomerarea secțiilor de la Spitalul Județean. Încă un spital va prelua pacienți ...
14/05/2020 14:03 in STIRI

Începând de vineri, 8 mai, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a făcut demersuri pentru degrevarea situației create de aglomerarea secțiilor de la sediul central al Spitalului Județean Mavromati Botoșani. În acest scop, o echipă formată din conducerea DSP Botoșani și a Spitalului Județean de Urgență Mavromati, alături de prefectul Dan Nechifor a făcut vizite în teren și întâlniri de lucru care au avut ca scop pregătirea Spitalului de Pneumoftiziologie și a celui de Recuperare Sfântul Gheorghe Botoșani pentru preluarea pacienților cu forme medii sau ușoare de infecție cu covid-19. 

"La Spitalul de Pneumoftiziologie au fost realizate lucrări de reabilitare pentru crearea circuitelor funcționale separate pentru covid-19 și non-covid, în vederea implementării unor condiții optime pentru pacienți. Aceste lucrări au întârziat termenul inițial de pregătire a spitalului, fiind necesare mai multe vizite în teren pentru decongestionarea situației. În cursul acestei zile, 36 de pacienți vor fi transferați la această unitate spitalicească", a declarat medicul Monica Adascaliței, directorul DSP Botoșani.

De asemenea, în pregătire se află Spitalul de Recuperare care va putea prelua pacienți cel mai târziu luni, 18.05.2020. Totodată conducerea DSP a vizitat împreună cu managerul Radu Malancea și prefectul Dan Nechifor și Secția Exterioară Săveni deoarece și acolo vor fi transferați pacienți.

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/433553/social/dsp-botosani-demersuri-pentru-degrevarea-situatiei-create-de-aglomerarea-sectiilor-de-la-spitalul-judetean-inca-un-spital-va-prelua-pacienti/?fbclid=IwAR1mmbBL8_njgYz8QVmnPM5ZiCPJtpdlZPl8so8PRkQYjrsvrivpe0qCAEs

COMMENTS