Culturi agricole afectate de temperaturile negative și bruma de miercuri dimineață, la Botoșani
13/05/2020 14:10 in STIRI

Temperaturile scăzute de miercuri dimineață, dar și bruma care s-a format, au afectat o parte dintre culturile agricole din județul Botoșani. Au fost afectate plantațiile de cartofi, floarea soarelui, pomi fructifieri, în anumite zone din Nordul județului, respectiv Păltiniș, Corlăteni, dar și la Smârdan. Directorul Direcției de Agricultură Botoșani, Cristian Delibaș, susține că efectele se vor vedea în timp. 

"Am discutat cu o parte din producătorii agricoli din Nordul județului în special, acolo au fost temperaturi de 2 grade, e anormal pentru perioada de 13 mai, iar variațiile de temperatură, de la temperaturi de 20 de grade la temperaturi aproape de zero, pot determina încetarea fenomenului de dezvoltarea a unor culturi”, spune Delibaș.

Practic, au apărut semne de vătămare pe diferite culturi, pe frunze, dar dacă vor fi sau nu pierderi, vom putea vedea în timp.

Botoșănenii au avut parte, miercuri dimineață, de cea mai rece dimineață a primăverii din acest an. Temperaturile exterioare au scăzut, miercuri, la ora 6.00, până la 2 grade Celsius, potrivit măsurătorilor de la Stația Meteo din municipiul Botoșani, dar și de la Stânca- Ștefănești. La ora 7.00, temperatura a mai crescut cu un grad la Botoșani (3 grade Celsius) și cu trei grade la Ștefănești (5 grade Celsius). La Darabani, la ora 7.00 erau tot 3 grade Celsius.

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/433358/social/foto-culturi-agricole-afectate-de-temperaturile-negative-si-bruma-de-miercuri-dimineata-la-botosani/?fbclid=IwAR2-2xqn51Ha2i5zx2qYxIY02-Nv8UPOjvJIzCRpb4TZOUfQlzbW8CxWQik

 

 

COMMENTS