S-a întâmplat la Botoșani! Un tânăr a mers să își viziteze mama, dar a fost înjunghiat de tatăl vitreg.
13/05/2020 11:20 in STIRI

Un tânăr din Botoșani a mers să își viziteze mama, care locuiește în comuna Văculești, dar a fost înjunghiat de tatăl vitreg. Fapta s-a întâmplat în luna ianuarie a acestui an, însă marți agresorul a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Botoșani, la cinci ani de închisoare. Florin Ilie Lupu, care a fost arestat preventiv imediat după săvârșirea faptei, a fost găsit vinovat în dosarul în caree a fost acuzat de tentativă de omor. 

Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul Lupu Ilie Florin, arestat preventiv în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 5 ani închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 rap. la art. 188 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, art. 79 alin. 1 Cod penal. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Obligă pe inculpat să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: -părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani suma de 275,20 lei; -părţii civile Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani suma de 652,81 lei, la care se va adăuga dobânda legală până la data plăţii; -părţii civile Spitalul Municipal Dorohoi suma de 115,00 lei. Constată că persoana vătămată Moroşanu Cristian nu s-a constituit parte civilă. Menţine arestarea preventivă a incupatului şi deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive de la 5 ianuarie 2020 la zi. În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. În baza art. 112 lit. b Cod penal dispune confiscarea obiectului înţepător tăietor (cuţit) folosit la săvârşirea infracţiunii, aflat în coletul nr. 4 ataşat la dosar. Obligă pe inculpat să plătească statutului suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare Onorariul avocatului din oficiu – 1.495 lei – se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu apel în 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţa publică din 12 mai 2020.

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/433255/social/s-a-intamplat-la-botosani-un-tanar-a-mers-sa-isi-viziteze-mama-dar-a-fost-injunghiat-de-tatal-vitreg-atacatorul-si-a-primit-pedeapsa/?fbclid=IwAR3kBMT1GTJtLsxZqkkuT46ucBFtnpHpu40M2u0-bpMTVroQf3pMXgCnP6w

COMMENTS