Arafat, despre deschiderea mall-urilor, transportul in comun si masurile de relaxare aplicate diferentiat pe regiuni
04/05/2020 12:44 in STIRI

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, arata ca cel mai probabil mall-urile nu vor fi printre primele deschise dupa data de 15 mai. El a mai spus ca, in zonele unde sunt focare, restrictiile nu vor fi relaxate, precizand ca Suceava, primul oras in care a fost instituita carantina, va trebui sa mai suporte masurile pana se rezolva problema, informeaza Ziare.com. Arafat a fost intrebat duminica seara, la Digi24, daca mall-urile vor fi redeschise dupa 15 mai. 

“Nu foarte repede, nu stiu. Vor fi masuri care vor fi luate in prima faza, dupa 15, dupa care asteptat 15 zile, dupa care 14 zile, dupa care luate urmatoarele masuri. Nu cred ca mall-urile vor fi printre primele masuri luate.

Unde ai loc de aglomeratie mare si nu este esential, inca se asteapta in prima faza. Lumea nu stie cum va fi, noi nu stim daca dupa primele masuri vom vedea o crestere, vom vedea o stabilitate sau daca suntem in scadere sau continua scaderea sau continua aceasta stabilitate in dinti de fierastrau. Vedeti… intr-o zi suntem cu un numar de cazuri, in alta zi cu altul si suntem asa acum, nu suntem cu un trend in fiecare zi mai putin de celalalt. Noi nu stim cand se iau masurile de relaxare, daca vom incepe sa vedem o crestere sau va continua modul in care acum evolueaza boala”, a transmis Arafat. 

Cum facem cu transportul in comun

El a spus ca, pentru evitarea aglomeratiei la metrou sau in mijloacele de transport in comun, acestea trebuie sa fie suplimentate. De asemenea, o alta masura pentru evitarea aglomeratiei este ca nu toti angajatii sa vina la serviciu de la aceeasi ora si sa nu plece toti in acelasi timp.

“Trebuie analizat daca in zonele unde avem metroul aglomerat sau autobuzele aglomerate, se impune suplimentarea lor, chiar daca va fi un cost. (…) Ca sa previi asta trebuie sa pastrezi anumite lucruri la locul de munca. Adica nu toata lumea trebuie sa lucreze acasa si nu toata lumea la ora 9 la lucru sau la 8. Unii sa vina la 8, unii la 9, unii la 10 si sa ii invatam sa nu plece mai devreme. Toti cei care vin la 10 sa plece la 9 de acasa, cei care vin la 9 sa plece la 8 de acasa”, a explicat seful DSU.

 

https://www.botosaninews.ro/431948/administratie/arafat-despre-deschiderea-mall-urilor-transportul-in-comun-si-masurile-de-relaxare-aplicate-diferentiat-pe-regiuni/?fbclid=IwAR1uyJdvIkFq3Y4fRwGU7FD6HOOFNxy_F-bJkiRG9WpbWRGRK8uFhbGMQe0

COMMENTS