Școala online este „un lux”. Nu doar elevii nu au acces la internet sau nu beneficiază de laptopuri ori tablete, ci și profesorii. Cadrele didactice atrag atenția că nu au cu
04/05/2020 11:16 in STIRI

Sindicatele din Învățământ cer preşedintelui Klaus Iohannis să promulge legea prin care cadrele didactice pot fi ajutate să desfăşoare lecţii on-line, fiindu-le acordate fonduri pentru a-şi cumpăra laptopuri, calculatoare sau tablete, informează stirileprotv.ro.  

”Educaţia din România poate primi şansa de a merge mai departe, în mod egal pentru toate cadrele didactice şi pentru toţi elevii. Este nevoie ca Statul român să se implice până la capăt: punerea în aplicare a legii prin care se acordă sprijin cadrelor didactice să îşi achiziţioneze laptopuri, calculatoare ori tablete”, afirmă sindicaliştii.

Ei amintesc că Senatul a adoptat în data de 28 aprilie un proiect de lege care prevede, printre altele, faptul că “personalul didactic de predare din învăţământul de stat beneficiază anual de două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, din fonduri alocate de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională şi evoluţie în carieră, precum achiziţionarea de materiale şi auxiliare didactice şi curiculare, necesare procesului instructiv-educativ“. 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ susţine aplicarea acestei legi, conform căreia colegii noştri pot primi sprijinul necesar achiziţionării unor dispozitive tehnice pentru a putea ţine lecţii on-line, în condiţii optime. Sperăm că această lege nu va fi atacată la Curtea Constituţională a României, aşa cum a fost şi legea potrivit căreia numărul elevilor de la clasă ar trebui să se reducă. Vorbim despre situaţii în care clase întregi au efective de 36-38 de elevi, fapt care nu permite desfăşurarea unui învăţământ de calitate. Dacă sunt parlamentari care doresc să conteste şi această lege, aceştia trebuie să se decidă: se vrea sau nu găsirea soluţiilor necesare prin care şi România să aibă un învăţământ de calitate? În urma analizelor făcute ştim că există cadre didactice şi elevi care nu beneficiază de echipamentele necesare pentru a se putea desfăşura acest tip de învăţare, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Cadrele didactice au fost nevoite să îşi adapteze procesul instructiv-educativ desfăşurat în sălile de clasă, la noile condiţii, prin munca la domiciliu”, susţin reprezentanţii FSLI.

 

https://www.botosaninews.ro/431933/social/profesorii-vor-bani-pentru-laptopuri-apelul-facut-catre-presedintele-iohannis/?fbclid=IwAR1IVG7acF-t599haWw-zYyZI2uyWMDecpRoymFgfPtmtJqdehuplAWei-k

COMMENTS