Cum se vor încheia mediile elevilor până la finalul anului școlar. Ordinul primit de profesori
02/05/2020 11:51 in STIRI

Ministerul Educației a dat directive profesorilor cu privire la modul în care se vor încheia mediile elevilor până la finalul anului scolar, chiar dacă aceștia nu au note sau au doar o notă, în catalog, la o anumită materie. Informația a fost furnizată de Oana Moraru, consultant educațional, în cadrul unui interviu pentru Știrile Pro TV. Potrivit acesteia, Ministerul Educației a dat o directivă de urgență, “cu ceva nivel de cinism”, prin care profesorii au fost informați că trebuie “să termine cumva anul acesta școlar” și să încheie mediile elevilor. 

“S-au dat niște directive cu privire la modul în care încheiem mediile unui copil care are 0 note, o notă sau 2-3 note. Există niște directive date la nivelul școlilor. Despre recuperarea materiilor, nu s-a pus deloc problema. S-a dat doar obligație către profesori, să treacă la predarea online, știindu-se, din interiorul ministerului, că este nerealist să ne imaginăm că, până la 15 iunie, profesorii vor trece la un mod unificat de a preda online”, a precizat Oana Moraru. 

Consultantul educațional a tras un semnal de alarmă privind modul în care unii profesori au înțeles să aplice această directivă, bombardându-i cu teme pe elevi sau chiar amenințându-i că ar putea să nu le încheie mediile dacă nu respectă termenele impuse.

“Obligativitatea a funcționat, pentru că marea parte a profesorilor care timp de 40 de zile au stat acasă s-au apucat de treabă cât de cât. Asta nu înseamnă că nu a fost prost sau nu a însemnat și mai multă presiune pe elev, care s-a trezit după 40 de zile cu sute de fișe și amenințări din partea unor dascăli că trebuie făcute până la data de, altfel nu le încheie media în catalog. Primesc de la părinți tot felul de interpelări în acest sens. A lucra cu copiii online nu înseamnă să le trimitem teme, pentru că asta este și nenorocirea, copiii s-au trezit ca pe vacanță, cu teme de vacanță”, a precizat aceasta.

 

https://www.botosaninews.ro/431739/social/cum-se-vor-incheia-mediile-elevilor-pana-la-finalul-anului-scolar-ordinul-primit-de-profesori/?fbclid=IwAR1ntSVjPAluAEjPi8spyKzVJvagcLNYhk9Tc0AS7pJGLg7LYRUOaJBIg6Y

COMMENTS
ADS