Ministrul Vela: S-ar putea ca starea de urgență să fie înlocuită cu o stare de alertă
30/04/2020 19:06 in STIRI

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat că nu este exclusă posibilitatea ca după 15 mai, „starea de urgență” să fie înlocuită cu o „stare de alertă”, în cazul în care se va constata o creștere a numărului de infecții cu Coronavirus. Instituirea stării de alertă ar însemna ca o parte dintre măsurile din ordonanţelor militare să fie păstrate – printr-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă – și după 15 mai, când va fi ridicată starea de urgență.

 „Am trecut cu greu peste această perioadă, ca sa trecem cu bine peste următoarea. Totul depinde de noi. Dacă nu vom înțelege că în perioada aceasta, de 1 Mai, nu ne putem permite deloc să ne relaxăm, că nu putem ieși la chefuri, la grătare, după 15 mai nu vom avea cum să relaxam prea mult din măsurile ordonanțelor militare. Dacă însă înțelegm să ne comportăm responsabil, să respectăm toate condițiile de distanțare, indicațiile pentru igienă, după 15 mai vom putea relaxa mai mult din restricțiile actuale”, a comentat ministrul Vela.

Neresepctarea măsurilor de distanțare ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri de infecții cu Coronavirus, ceea ce ar însemna ca parte din ordonanțele militare actuale să fie menținute. 

„A trecut suficient timp de la sărbătorile pascale și realizăm că nu avem un vârf de pandemie. Asta înseamnă că, în perioada sfintelor sărbători, românii au fost responsabili, cea mai mare parte dintre ei. Au avut şi grijă de cei dragi şi fiecare s-a implicat să se protejeze pe sine și pe cei din jur, astfel încât, uitaţi, acum după perioada Paștelor, dacă nu am fi respectat regulile, am fi avut un număr mult mai mare de persoane depistate pozitiv, şi nu am mai fi putut discuta acum ce vom face peste două săptămâni şi jumătate. De aceea spun că în prezent gândim măsuri de relaxare parțiale, sau chiar totale, dar totul depinde de noi. Daca nu avem un comportament corect zilele acestea, nu vom putea avea prea multe măsuri de relaxare, după 15 mai. Dacă mai îndurăm câteva zile izolarea, vor veni și măsurile de relaxare”, a adăugat ministrul Vela.

 

https://www.botosaninews.ro/431517/administratie/ministrul-vela-s-ar-putea-ca-starea-de-urgenta-sa-fie-inlocuita-cu-o-stare-de-alerta/?fbclid=IwAR2fsh4geEB_Dr5aSXGeKTMRdGdwjhfIAO9EE8QAHPYYj02A92bVe1PNIeY

COMMENTS
ADS