ADS
ADS
ADS
Fermier botoșănean despre valoarea actuală a cărnii de miel: „Prețul este rezonabil"
STIRI
Published on 13/03/2025 by Administrator

Fermierii români au anunțat că, în perioada Paștelui, prețul cărnii de miel va rămâne la 22 lei/kg în viu, fără a înregistra scumpiri. În ciuda dificultăților cauzate de pesta micilor rumegătoare, acest preț este considerat echitabil atât pentru producători, cât și pentru consumatori.

„Prețul nu va depăși 22 lei pe kilogram viu, iar miei vor ajunge la o greutate de 20-25 kg în viu, ceea ce va însemna aproximativ 10-15 kg de carne în carcasă”, a declarat fermierul botoșănean Ionică Nechifor, citat de Agrointel.

Greutatea optimă pentru un miel de calitate

Specialiștii recomandă achiziționarea mieilor cu o greutate minimă de 10 kg în carcasă (aproximativ 22-23 kg în viu) pentru a asigura o calitate superioară a cărnii.

„Sub 10 kg, apar anumite aspecte comerciale care nu sunt avantajoase nici pentru fermieri, nici pentru cumpărători. De aceea, recomand ca greutatea minimă să fie de 10 kg în carcasă”, a explicat Nechifor.

Pentru a facilita vânzarea, fermierii încurajează amenajarea unor puncte de sacrificare la nivelul fermelor.

Fermierii sunt pregătiți pentru Paște

Producătorii de carne și lapte susțin că și-au organizat reproducția ovinelor astfel încât mieii să atingă greutatea optimă până la sărbătorile pascale din 20 aprilie. Aceștia asigură consumatorii că oferta de produse tradiționale va fi suficientă.

„Suntem pregătiți, ca de fiecare dată, pentru sărbătorile pascale, atât cu produse din carne, cât și din lapte. Deși am traversat o perioadă dificilă cu pesta micilor rumegătoare, prețul rămâne rezonabil”, a adăugat fermierul botoșănean.

Astfel, românii care doresc să cumpere carne de miel pentru masa de Paște se pot aștepta la un preț stabil și o ofertă variată în piețele și fermele din țară.

 

 

Comments