ADS
ADS
ADS
Ministrul Energiei, anunț privind prețurile la facturi. Până când este în vigoare schema de compensare
STIRI
Published on 28/10/2024

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că prețurile la gaze și energie electrică vor rămâne la nivelul celor de iarna trecută, schema de compensare și plafonare fiind valabilă până la 1 aprilie 2025. Potrivit Agerpres, Burduja a subliniat că această măsură protejează populația de fluctuațiile de preț cauzate de factori internaționali, precum tensiunile din Orientul Mijlociu și conflictul din Ucraina, care influențează inclusiv tranzitul de gaze rusești.

„Prețurile (la facturi) nu vor fi mai mari decât iarna trecută. Schema de compensare-plafonare este în vigoare până la 1 aprilie. A fost important și este important să-i protejăm pe români, pentru că, așa cum știți, prețul la gaz, dar și la energie electrică, depinde de lucruri care nu sunt doar la îndemâna României,” a explicat ministrul Burduja.

În această schemă de plafonare, consumatorii casnici vor plăti un preț maxim de 0,31 lei/kilowatt-oră pentru gaze. În cazul energiei electrice, tarifele vor varia în funcție de consum: 0,68 lei/kilowatt-oră pentru un consum sub 100 kWh pe lună și până la 1,3 lei/kilowatt-oră pentru consumuri de peste 300 kWh lunar, conform Agerpres.

Comments