ADS
ADS
ADS
Cum a ajuns o fată de clasa a IX-a, din Botoșani, să fie tratată ca o străină și umilită de unii profesori
STIRI
Published on 28/10/2024

Un cadru didactic din Botoșani a relatat povestea emoționantă a unei familii care, după o lungă perioadă petrecută în străinătate, a decis să se întoarcă acasă pentru a-și crește copiii. Aceștia și-au înscris fetele la școală, însă experiențele lor au fost foarte diferite.

Fetița mai mică, aflată în clasa a IV-a, a beneficiat de o primire călduroasă în colectiv. Datorită învățătoarei, care a arătat empatie și sprijin, aceasta a reușit să se integreze rapid și să recupereze materia. Atitudinea pozitivă a doamnei învățătoare a inspirat și colegii de clasă să o primească cu brațele deschise.

În schimb, sora sa, elevă în clasa a IX-a, a avut o experiență mult mai dificilă. Refuzată de mai multe licee de prestigiu, a reușit în cele din urmă să fie acceptată la un liceu, dar a întâmpinat dificultăți din partea unor profesori, care nu au dorit să o ajute. Din păcate, unii dintre aceștia au umilit-o, ceea ce a complicat și mai mult integrarea ei în noul mediu școlar.

Florentina Dănilă a spus: „Chiar zilele acestea am vorbit cu o mamă disperată. Au locuit în alta țară ani buni. S-au hotărât să se întoarcă, chiar dacă acolo o duc foarte bine. Aici este acasă. Au două fetițe: una în clasa a noua și una în clasa a patra. Cea mică s-a integrat ușor pentru că a avut șansa să ajungă în clasa unei doamne învățătoare care i-a înțeles situația și o ajută foarte mult. Cea mare? Nu a fost primită la liceele de top, a fost refuzată pentru că nu poate (și nu vrea!) nimeni să o ajute să recupereze. Într-un final a fost primită la un liceu, dar (din păcate!) puțini profesori sunt dispuși să-i întindă o mână de ajutor. Unii chiar au umilit-o! Părinții își pun problema să împartă familia în două: tatăl să plece înapoi cu fetița mai mare ca să termine acolo studiile și mama să rămână cu cea mică aici. Mama are de îngrijit și pe tatăl său grav bolnav. Ce situație dureroasă! O cunosc pe fetița mai mare. Este un copil bun și foarte sensibil. A rămas uimită de felul cum se comportau între ei colegii din clasă. Vrem să se întoarcă românii acasă. Nu numai guvernanții sunt vinovați că lucrurile nu merg bine la noi. Fiecare dintre noi purtăm un sâmbure de vină! Omul sfințește locul!”

Această situație subliniază provocările cu care se confruntă familiile ce se întorc în România, evidențiind nevoia de empatie și sprijin din partea comunității și a cadrelor didactice pentru o integrare reușită a copiilor în noul lor mediu.

Comments