ADS
ADS
ADS
Un nou scandal în sistemul public de pensii. Cei care au ieșit la pensie pe legea nouă nu știu nici acum câți bani vor primi.
STIRI
Published on 28/10/2024

Un nou scandal a izbucnit în sistemul public de pensii, mii de români fiind afectați de întârzierile în procesarea dosarelor de pensionare. Deși și-au depus cererile de pensionare încă dinaintea intrării în vigoare a noii legi, mulți dintre aceștia nu au primit pensiile și nu au fost informați dacă dosarele lor au fost aprobate. Problema este generată de nefuncționarea sistemului informatic pentru noile dosare, care împiedică efectuarea calculului pensiilor în baza noii legislații, informează Realitatea.

Reprezentanții Caselor de Pensii afirmă că volumul de muncă este foarte mare și că se concentrează pe soluționarea deciziilor de revizuire pentru pensionarii actuali. De asemenea, se lucrează la emiterea deciziilor pentru cazurile aprobate, dar care încă nu au fost comunicate beneficiarilor.

Casa Națională de Pensii a confirmat că toate dosarele depuse conform noii legi vor fi analizate, dar a recunoscut că aplicația responsabilă pentru calculul pensiilor nu funcționează încă. În lipsa acestei aplicații, nu se poate estima un termen clar pentru începerea plăților pensiilor pentru noii beneficiari, situație ce generează frustrare în rândul oamenilor afectați de întârzieri.

Comments