ADS
ADS
ADS
Pod şubred, improvizat cu sârmă, între două sate din Botoşani
STIRI
Published on 27/10/2024

Șoferii sunt expuși unui pericol iminent din cauza podului deteriorat dintre localitățile Dimăcheni și Corlăteni, care riscă să se prăbușească în orice moment. În ciuda semnalelor de alarmă ridicate de șoferii care traversează zilnic acest pod, autoritățile locale susțin că nu dispun de fonduri pentru reparații, iar în lipsa unei reabilitări adecvate, s-au realizat improvizații provizorii, folosind sârmă.

Structura podului este grav compromisă, lemnul fiind putrezit și plin de găuri, iar podul rămâne deschis traficului zilnic, pe el circulând inclusiv microbuze cu greutate aproape de limita admisă. Microbuzul care transportă alimente pentru copii, de exemplu, cântărește 3,5 tone, o valoare ce solicită maxim structura improvizată a podului. În lipsa unei rute alternative, șoferii sunt constrânși să îl folosească zilnic, trăind cu teama unui posibil accident.

Reabilitarea podului, a cărei costuri sunt estimate la aproape 3 milioane de lei, depășește posibilitățile financiare ale comunei Dimăcheni, una dintre cele mai sărace din județul Botoșani. „Ca tot omul, ai un pic de emoții, că e vechi,” mărturisește un șofer.

Primarul din Dimăcheni face eforturi să identifice surse de finanțare pentru reabilitarea podului înainte ca o tragedie să lovească comunitatea, potrivit Observator.

Comments