ADS
ADS
ADS
Cinci localități din Botoșani vor fi racordate la rețeaua de gaz. A fost deja organizată licitația
STIRI
Published on 27/10/2024

Cinci localități din comuna Leorda, județul Botoșani, vor beneficia de rețea de distribuție a gazelor naturale, grație unui proiect finanțat de guvern. Localitățile vizate sunt Belcea, Costinești, Dolina, Leorda și Mitoc. Proiectul este implementat de Primăria Leorda, care a semnat un contract cu o companie locală din Botoșani pentru proiectare și execuție.

Noul proiect, intitulat „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță și eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final în comuna Leorda și localitățile aparținătoare (Belcea, Costinești, Dolina, Leorda, Mitoc), județul Botoșani”, are drept obiectiv extinderea rețelei de distribuție pe o lungime cumulată de 7,287 kilometri. De asemenea, sunt prevăzute 300 de racorduri dotate cu sisteme de măsură și transmisie SMART, contori inteligenți, sistem SCADA și software de comunicații, conform reprezentanților Primăriei Leorda.

Costul total al proiectului se ridică la 7.746.547 lei. Această investiție va contribui la modernizarea infrastructurii locale și la îmbunătățirea calității vieții în comuna Leorda.

Comments