ADS
ADS
ADS
Ziua Armatei României, sărbătorită în municipiul Botoșani în cadrul unui ceremonial militar și religios
STIRI
Published on 25/10/2024

Ziua Armatei României a fost sărbătorită în municipiul Botoșani printr-un ceremonial militar și religios, marcat de solemnitate și respect. Evenimentul a început cu o depunere de coroane la Monumentul „Gl. Gheorghe Avramescu”, un moment de referință care onorează decizia generalului botoșănean de a elibera ultimul petic de pământ românesc, orașul Carei, de sub ocupația maghiară.

Ceremonia a continuat cu depuneri de coroane la Monumentul „Col. Victor Tomoroveanu”, dedicat unui alt mare militar român, care a fost decorat cu „Steaua României” pentru apărarea trecătorilor Carpaților de la Măgura Cașinului în anul 1917, în timpul Primului Război Mondial.

La Monumentul Eroilor Botoșăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, ceremonia a debutat cu salutul Drapelului de luptă din partea primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. A fost săvârșit un scurt serviciu religios, iar alocuțiunile susținute de prefect, primar, președinte al Consiliului Județean și comandantul Garnizoanei au subliniat importanța Zilei Armatei României.

Ulterior, participanții au depus coroane și jerbe de flori, însoțite de acordurile „Imnului Eroilor”, iar ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare, primind aplauze din partea audienței.

Pentru asigurarea unei desfășurări optime a evenimentului, Primăria Municipiului Botoșani a coordonat amenajarea și întreținerea spațiilor unde s-a desfășurat ceremonialul. De asemenea, Poliția Locală a facilitat eliberarea autovehiculelor parcate în zona Monumentului Eroilor și pe străzile adiacente monumentelor „Gl. Gheorghe Avramescu” și „Col. Victor Tomoroveanu”, conform comunicatului transmis de Primăria Botoșani.

Comments