ADS
ADS
ADS
Cinci tineri din Botoșani primesc burse de excelență din partea unei fundații americane
STIRI
Published on 25/10/2024

Cinci tineri din județul Botoșani au fost selectați pentru a primi burse de excelență acordate de fundația americană „Paulinand Lidia Martinuc Foundation”. Este vorba despre patru elevi ai Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi și un fost absolvent al aceleiași instituții, în prezent student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. Aceștia au fost distinși cu Bursa de excelență „Paulin Martinuc”, o recunoaștere a performanțelor lor academice și un sprijin pentru continuarea studiilor.

Beneficiarii burselor sunt: Antonescu Mădălina, clasa a IX-a D, Posteucă Andrei Nicolae, clasa a X-a B, Topală Sarah, clasa a XI-a C, Aciobăniței Alexandra Elena, clasa a XII-a B și Hrițcu Alexandru Marius, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Iași. Elevii vor primi lunar câte 150 USD (aproximativ 700 lei), iar studentul va beneficia de 250 USD (aproximativ 1.100 lei) lunar. În total, fiecare beneficiar va primi în acest an școlar zece astfel de burse.

Directorul Colegiului Național „Grigore Ghica”, Georgel Șlincu, a subliniat importanța acestor burse pentru elevi, declarând: „Speranța comună a donatorilor și a Colegiului Național „Grigore Ghica” este ca, pentru elevii beneficiari, bursa să constituie o răsplată a efortului lor și un stimulent pentru a nu-și precupeți strădania în viitor, iar pentru elevii școlii o motivație a implicării ferme în educație pentru că toate cunoștințele acumulate vor constitui baza unui viitor bun și stabil. De asemenea, speranța d-lui Paulin Martinuc este că elevii vor fi tot mai motivați și că exemplul lui nu va rămâne singular”.

Comments