ADS
ADS
ADS
Peste 2.400 de elevi cu vârstele cuprinse între 10 și 18 ani, 200 de părinți și 150 cadre didactice au participat la Campania ”Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția.”
STIRI
Published on 24/10/2024

Polițiștii de siguranță școlară din Botoșani continuă să desfășoare activități în cadrul Campaniei naționale „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția.”, lansată de Inspectoratul General al Poliției Române. Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Botoșani, campania are ca obiectiv crearea unui mediu școlar sigur și sănătos prin prevenirea victimizării minorilor, combaterea infracționalității și a consumului de droguri în rândul elevilor.

Până în prezent, peste 2.400 de elevi cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, 200 de părinți și 150 de cadre didactice din unități de învățământ din mediul urban și rural au participat la activitățile campaniei.

Acțiunile sunt realizate cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Botoșani și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Mesajul campaniei subliniază importanța implicării părinților, elevilor și cadrelor didactice în protejarea copiilor și prevenirea abuzurilor. De asemenea, Inspectoratul reamintește existența numărului unic 119, disponibil pentru semnalarea cazurilor de abuz, exploatare sau violență asupra copiilor, precum și a consumului de droguri.

„Când cineva tace, altcineva suferă. Nimeni nu trebuie lăsat singur! O voce care se face auzită este dovada că ne pasă! Împreună protejăm!”, se arată în mesajul campaniei.

Comments