ADS
ADS
ADS
Noi schimbări pentru şoferi. Ar putea scăpa de amenzi, dacă în timpul unui control nu au la ei permisul auto
STIRI
Published on 24/10/2024

Se pregătesc modificări importante pentru șoferi, care ar putea scăpa de amenda pentru lipsa permisului de conducere în timpul unui control rutier. Această măsură face parte dintr-un proiect de lege ce a ajuns deja pe masa senatorilor.

Noua inițiativă prevede că, în timpul controalelor, polițiștii vor verifica digital permisul de conducere prin accesarea bazei de date a Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări. În acest fel, va fi verificat dacă șoferul deține un permis valid, fără ca acesta să fie nevoit să-l prezinte fizic.

Dacă legea va fi adoptată, șoferii vor fi obligați să aibă asupra lor doar actul de identitate și documentele mașinii. În anumite cazuri, vor fi necesare și alte documente specifice, cum ar fi cele legate de transportul de mărfuri.

Până acum, șoferii care nu aveau permisul de conducere asupra lor riscau puncte de penalizare și amenzi care puteau ajunge până la 1.300 de lei. Noua reglementare ar simplifica procedurile și ar reduce riscul de sancțiuni în astfel de situații.

Comments