ADS
ADS
ADS
Percheziții, astăzi, la Botoșani în cadrul operațiunii Jupiter. Administratorul unei firme, printre cei vizați
STIRI
Published on 24/10/2024

Mai multe percheziții au avut loc joi, 24 octombrie 2024, la Botoșani, în cadrul operațiunii „Jupier”, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu. Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), s-au desfășurat 36 de acțiuni operative, incluzând 232 de percheziții și emiterea a 51 de mandate de aducere în diverse orașe din țară.

Aceste acțiuni reprezintă un efort coordonat pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, spălării banilor, infracțiunilor de fals, contrafacerilor, infracțiunilor de mediu și fraudelor informatice. De asemenea, sunt vizate și infracțiunile de obținere ilegală de fonduri, înșelăciune, proxenetism, tâlhărie calificată, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, în colaborare cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, pun în executare 6 mandate de percheziție în județul Botoșani, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală.

În acest caz, se reține că, în anul 2023, administratorul unei societăți comerciale din județul Botoșani a înregistrat în actele contabile documente legale de achiziții de mărfuri în valoare de 2.345.245 lei, care nu au la bază operațiuni reale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 193.644 lei.

Comments