ADS
ADS
ADS
Exercițiu ISU: explozie urmată de un incendiu la o fabrică de alcool din Botoșani
STIRI
Published on 24/10/2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va desfășura joi, începând cu ora 18:00, un exercițiu complex de intervenție la o fabrică de producție și depozitare a băuturilor alcoolice din municipiul Botoșani. Scenariul exercițiului prevede o explozie în hala de producție, urmată de un incendiu care se extinde rapid la hala de depozitare. În urma incidentului, 12 muncitori au rămas blocați în spațiile destinate distilării și depozitării alcoolului, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Conform scenariului, un muncitor care efectua lucrări de mentenanță la depozitul de cereale, la o înălțime de 25 de metri, nu a mai putut coborî din cauza deteriorării scării de acces. De asemenea, patru persoane au profitat de neatenția personalului de pază și au intrat în hala de depozitare, încercând să sustragă bunuri.

Exercițiul va simula acțiuni de căutare și salvare, acordarea primului ajutor în caz de intoxicații cu fum, arsuri și traumatisme, operațiuni de salvare la înălțime și stingerea incendiilor. Reprezentanții ISU Botoșani au transmis că locuitorii și persoanele aflate în apropierea fabricii în timpul exercițiului nu trebuie să-și facă griji, deoarece este vorba doar despre un antrenament, iar siguranța publicului nu va fi pusă în pericol.

Comments