ADS
ADS
ADS
Tichete sociale pentru copii. Banii vor fi dați într-o tranșă unică
STIRI
Published on 24/10/2024

Peste 400.000 de copii provenind din familii cu venituri mici vor primi tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea de rechizite și haine, conform măsurilor discutate în ședința de Guvern de miercuri. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul a alocat fonduri suplimentare pentru educație, în valoare de peste 780 de milioane de lei, ca parte a unei prime tranșe destinate reabilitării căminelor și cantinelor studențești, precum și accelerării digitalizării universităților.

„Altă investiție importantă este să susținem copiii din medii defavorizate să meargă la școală și grădiniță pentru a combate în continuare abandonul școlar. Orice copil dintr-o familie care are nevoie de sprijin va primi 500 de lei ca tichete sociale. Banii pot fi folosiți, cum este normal, pentru rechizite și îmbrăcăminte. Conform estimărilor, peste 400 de mii de copii defavorizați vor primi acest sprijin", a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat importanța acestor măsuri pentru combaterea abandonului școlar și susținerea accesului la educație pentru copiii din familii dezavantajate. Tichetele sociale vor fi acordate timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024, finanțarea de 120 de milioane de euro fiind asigurată din fonduri europene, potrivit RomaniaTV.

Comments