ADS
ADS
ADS
Șefa ITM Botoșani susține că ancheta procurorilor de la Botoșani, privind adeverințe false de muncă, nu privește vreun angajat al ITM
STIRI
Published on 22/10/2024

Șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani, Daniela Lozneanu, a declarat că ancheta desfășurată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani nu vizează niciun angajat al instituției pe care o conduce.

„Nu există la noi așa ceva! Inspectoratul nu mai face înscrisuri în carnetele de muncă din 2011. Niciodată ITM nu a eliberat adeverințe de grupă de muncă. Nu intră în atribuțiile noastre așa ceva. […] Știu ce oameni am în subordine și sunt oameni integri, nu se joacă cu așa ceva. Dacă ancheta viza vreun angajat al ITM, aș fi fost prima informată”, a precizat Daniela Lozneanu.

Ancheta face parte dintr-un dosar ce investighează infracțiuni de fals, fiind emis un mandat de percheziție în județul Botoșani. Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate ar fi efectuat operațiuni false prin adăugarea de vechime în muncă neefectuată în carnete de muncă și au întocmit adeverințe false pentru grupa de muncă.

Operațiunea, denumită „Jupiter”, este coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române. În cadrul acesteia, la data de 22 octombrie 2024, s-au efectuat 261 de percheziții domiciliare la nivel național.

Acțiunile fac parte din mai multe dosare penale, în care sunt cercetate fapte de criminalitate economică (delapidare, contrabandă, evaziune fiscală, înșelăciune), investigații criminale (tâlhărie calificată, furt calificat) și infracțiuni legate de arme, explozivi și substanțe periculoase (nerespectarea regimului armelor, braconaj cinegetic, uz de armă fără drept, infracțiuni la regimul deșeurilor).

Scopul acțiunilor este de a documenta activitățile infracționale ale persoanelor vizate, de a recupera prejudiciile și de a indisponibiliza bunurile obținute ilegal. Persoanele identificate vor fi aduse la audieri, urmând să se ia măsurile legale necesare.

Comments