ADS
ADS
ADS
Aproape 50 de permise reținute și peste 400 de sancțiuni aplicate de polițiștii botoșăneni, în weekendul care a trecut
STIRI
Published on 21/10/2024

În weekendul recent încheiat, polițiștii botoșăneni au desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale, intervenind la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apeluri la 112.

Polițiștii au fost activi în spațiul public, având ca scop principal siguranța cetățenilor și reducerea comportamentelor antisociale. Aceștia au acționat atât preventiv, prin prezența lor, cât și prin intervenții în situațiile care au necesitat acest lucru. Măsurile de sancționare aplicate urmăresc descurajarea recidivei în rândul celor care comit astfel de fapte.

În perioada menționată, au fost organizate 12 acțiuni punctuale, vizând atât prevenirea accidentelor rutiere, cât și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Polițiștii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 220.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost acordate pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, au fost reținute 48 de permise de conducere, dintre care mai mult de 30 au fost confiscate pentru nerespectarea limitei legale de viteză. În aceeași perioadă, o persoană a fost reținută pentru infracțiunea de furt, iar patru ordine de protecție provizorii au fost emise pentru cazuri de violență în familie, conform raportului Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Comments