ADS
ADS
ADS
Botoșănean agresiv, îndepărtat de soție cu polițiștii. I s-a interzis să se apropie de aceasta
STIRI
Published on 21/10/2024

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 47 de ani, din municipiul Botoșani, după ce acesta a manifestat un comportament agresiv față de soția sa. Ordinul de protecție este valabil pentru o perioadă de cinci zile, timp în care bărbatul a fost evacuat din locuința comună și are impuse mai multe restricții, inclusiv interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de domiciliu și de soția sa.

În cazul nerespectării acestor obligații, autoritățile vor deschide o anchetă pentru infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, ceea ce ar putea duce la aplicarea unor măsuri de privare de libertate. Acest aspect a fost confirmat de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani printr-un comunicat de presă.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, iar măsurile legale urmează să fie stabilite în funcție de rezultatele anchetei.

Conform Legii nr. 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie, măsurile de siguranță urmăresc să elimine starea de pericol și să prevină alte acte de violență. Ordinul de protecție poate include măsuri precum evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, reintegrarea victimei în domiciliu și obligarea agresorului să păstreze o distanță minimă față de victimă și alte rude.

De asemenea, legea prevede interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic sau prin corespondență, între agresor și victimă.

Victimele violenței domestice au la dispoziție mai multe opțiuni de sprijin, inclusiv depunerea unei plângeri la poliție, solicitarea de îngrijiri medicale la o unitate spitalicească, obținerea unui certificat medico-legal de la medicul legist sau contactarea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru sprijin și servicii sociale complexe.

Comments