ADS
ADS
ADS
Elevii de liceu pot participa la o nouă olimpiadă națională. Care sunt condițiile
STIRI
Published on 21/10/2024

Elevii de liceu din România pot participa la o nouă competiție națională de statistică, care va începe cu înscrieri pe 30 octombrie 2024. Această inițiativă, intitulată Competiția Europeană de Statistică în România 2024-2025, este organizată de Institutul Național de Statistică (INS) împreună cu Ministerul Educației, în colaborare cu Eurostat. România participă în premieră la această competiție internațională, care va avea loc în anul școlar 2024-2025.

Competiția este destinată elevilor de liceu din două categorii: cei din clasele a IX-a și a X-a (Categoria Junior) și cei din clasele a XI-a și a XII-a (Categoria Senior). Obiectivul concursului este de a stimula interesul elevilor pentru utilizarea statisticilor oficiale, precum și de a încuraja profesorii să aplice metode moderne de predare.

Etapele competiției naționale vor avea loc între ianuarie și martie 2025, urmând ca etapa europeană să se desfășoare în perioada aprilie-mai/iunie 2025. Testările vor fi completate online, fără a fi necesară prezența fizică, iar echipele vor fi formate din 2-3 elevi coordonați de un profesor. Competiția națională va avea loc în limba română, iar cea europeană în limba engleză.

Înregistrarea echipelor va avea loc în perioada 30 octombrie – 20 decembrie 2024, iar prima testare națională va avea loc între 20 ianuarie și 7 februarie 2025. Rezultatele primei runde vor fi publicate pe 24 februarie, iar a doua testare națională se va desfășura între 2 și 21 martie 2025. Câștigătorii etapei naționale vor fi premiați, iar echipele de pe primele locuri vor avansa în competiția europeană, unde vor realiza un videoclip bazat pe statistici oficiale.

Premiile pentru etapa națională includ produse cadou în valoare de 300 de euro pentru fiecare elev al echipei care câștigă premiul I, 200 de euro pentru premiul II și 100 de euro pentru premiul III. Profesorii coordonatori vor primi produse cadou în valoare de 400 de euro.

Comments