ADS
ADS
ADS
Atenție, a apărut o nouă metodă de înșelătorie în numele ANAF!
STIRI
Published on 19/10/2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează populația din România cu privire la o nouă metodă de înșelătorie în care escrocii se prezintă ca fiind reprezentanți ai instituției. Aceștia trimit emailuri false, prin care informează destinatarii despre o presupusă datorie și le solicită plata pentru a evita "executarea silită" și valorificarea bunurilor.

Potrivit ANAF, escrocii folosesc adresa de e-mail falsă valorificare@anaf.pro, iar mesajele par a fi oficiale, conținând o așa-zisă „notă informativă”. Instituția subliniază că această adresă nu aparține ANAF și avertizează contribuabilii să nu dea curs solicitărilor.

ANAF a precizat că nu comunică astfel de informații prin e-mail, ci doar prin platforma securizată Spațiul Privat Virtual (SPV) sau prin Poșta Română, cu confirmare de primire. Aceștia atrag atenția că toate somațiile și notificările legate de creanțe sunt transmise prin aceste canale sigure.

Schema folosită de escroci este simplă: trimit un e-mail aparent oficial, victima deschide mesajul și se sperie de posibilele consecințe financiare. Pentru a evita "executarea silită", victima trimite bani în contul indicat de fraudatori.

Aceasta nu este prima metodă de înșelătorie în numele ANAF. În trecut, mai multe persoane au fost contactate telefonic de presupuse autorități din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, care le cereau date personale sau informații despre credite. ANAF a clarificat că funcționarii de la Call Center nu solicită astfel de informații și că interacțiunile telefonice cu contribuabilii sunt rare și strict controlate, având loc doar în cazul în care contribuabilul a făcut o cerere inițială de asistență, notează RomâniaTV.

Comments