ADS
ADS
ADS
MApN: Încă o dronă detectată deasupra Mării Negre. Au fost ridicate de la sol patru avioane de luptă
STIRI
Published on 19/10/2024

În această dimineață, sistemele radar românești au detectat o dronă în apropierea granițelor României, în largul Mării Negre. Conform informațiilor oficiale furnizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), ținta aeriană de mici dimensiuni a fost observată la aproximativ 45 de kilometri est de localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, în jurul orei 2.30, informează Realitatea.

Din cauza traiectoriei care părea să se îndrepte către frontiera României, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană Extinsă sub comandă NATO, fiind ridicate de la sol două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 românești, pentru a supraveghea evoluția dronei.

Drona a traversat granița în jurul orei 4.00, în zona Gura Portiței, județul Constanța, iar radarele au urmărit-o până în apropierea localității Cogealac. Semnalul a dispărut la sud de Cogealac, în jurul orei 4.30, fără ca aeronavele să aibă contact vizual cu aceasta în timpul misiunii.

În urma acestui incident, autoritățile au ridicat alertele aeriene la ora 5.10, iar MApN a început cercetările pe teren pentru a evalua situația. Până la acest moment, nu au fost identificate zone de impact pe teritoriul României, iar comunicarea cu structurile aliate NATO a fost menținută pe toată durata operațiunii.

Ministerul Apărării Naționale va continua investigațiile pentru a clarifica circumstanțele acestui incident, menținând în același timp un contact strâns cu partenerii săi internaționali.

Comments