ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 19 octombrie 2024
STIRI
Published on 19/10/2024

Astăzi, vremea se răcește semnificativ în toată țara, din cauza unei mase de aer rece care a pătruns pe teritoriul României, aducând temperaturi sub valorile normale pentru această perioadă a anului. Maximele vor oscila între 8 și 18 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, cu temperaturi mai scăzute în depresiunile din Carpații Orientali, unde pot ajunge până la -8 grade. Pe litoral și în Dealurile de Vest, valorile nocturne pot urca până la 7-8 grade.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime de 13-14 grade. Cerul va fi în general senin, iar vântul se va menține calm. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi însorită, dar temperaturile vor fi scăzute, atingând doar 10-12 grade în orele amiezii.

În județul Botoșani, cerul va fi senin pe tot parcursul zilei, iar vântul va sufla slab din direcția est-nord-est. Temperaturile maxime vor varia între 7 și 10 grade Celsius, iar în timpul nopții vor scădea până la 4 grade. Precipitațiile nu sunt așteptate pe durata zilei.

La munte, vremea va fi mai rece decât normalul pentru această perioadă, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi preponderent senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări locale la rafală, în special în masivele din sud-vestul țării.

Comments