ADS
ADS
ADS
Doi botoșăneni reținuți și alte șase persoane puse sub control judiciar în urma unor percheziții
STIRI
Published on 18/10/2024

Doi botoșăneni au fost reținuți și alte șase persoane, din județele Botoșani și Suceava, au fost plasate sub control judiciar în urma unor percheziții efectuate joi, 17 octombrie, în cadrul unui dosar de contrabandă. Acțiunile s-au desfășurat în județele Botoșani și Suceava, sub coordonarea Poliției de Frontieră și a Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani.

În total, 83 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare, vizând o grupare infracțională organizată implicată în contrabanda cu țigări de proveniență extracomunitară. Conform anchetatorilor, grupurile infracționale au acționat coordonat în această activitate ilegală, începând din anul 2022.

Țigaretele erau introduse ilegal în România din Republica Moldova și Ucraina, prin intermediul unor cărăuși, și depozitate temporar în locații sigure, înainte de a fi valorificate. Transportul se realiza cu autovehicule modificate special pentru a ascunde marfa de contrabandă. De asemenea, membrii grupării monitorizau cu atenție zona pentru a evita detectarea de către autorități.

În urma acestor investigații, mai multe transporturi ilegale de țigarete au fost identificate și confiscate de către autorități. Audierile persoanelor implicate vor avea loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor și jandarmilor din județele Botoșani, Suceava și Bacău.

Comments