ADS
ADS
ADS
Laborator de microbiologie modern recepționat, astăzi, la Botoșani
STIRI
Published on 09/10/2024

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani beneficiază, începând de miercuri, de un laborator de microbiologie modern, echipat conform celor mai stricte standarde medicale.

Ceremonia de recepție a noului laborator a avut loc în prezența Doinei Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, alături de conducerea spitalului, reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții și ai constructorului Simion Tehnoconstruct. Laboratorul este amplasat în curtea Secției de Boli Infecțioase.

Investiția în laboratorul de microbiologie este esențială pentru viitorul sănătății din județ, asigurând medicilor echipamente moderne care permit diagnosticări mai rapide și precise. Acest lucru va oferi botoșănenilor acces la îngrijiri medicale de calitate, crescând astfel șansele la tratamente mai eficiente.

Printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 4 milioane de euro, a fost achiziționată aparatură de laborator de ultimă generație, care permite identificarea microorganismelor și determinarea sensibilității acestora la antibiotice într-un timp mai scurt și cu o acuratețe sporită.

În ultimii patru ani, Consiliul Județean Botoșani a realizat și demarat investiții în sistemul sanitar de peste 50 de milioane de euro, folosind fonduri europene, guvernamentale, județene și veniturile proprii ale spitalului. De asemenea, sunt pregătite investiții importante, inclusiv trei spitale pentru care Consiliul Județean a realizat documentația tehnică, pentru a putea aplica imediat ce se vor deschide ghidurile de finanțare.

Comments