ADS
ADS
ADS
Botoșănenii vor putea ajunge la Suceava și cu trenul cadențat. Municipiul Botoșani, inclus într-un proiect de peste 15 milioane de lei
STIRI
Published on 09/10/2024

Botoșănenii vor avea posibilitatea de a călători cu trenul către Suceava, anunță primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Municipalitatea Botoșani a fost inclusă într-un proiect de 15,91 milioane de lei derulat de Autoritatea Feroviară din România (AFR), care vizează introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul marilor orașe din țară.

În cadrul acestui proiect, se preconizează dezvoltarea infrastructurii feroviare între Botoșani și Suceava, precum și între Botoșani și Bucecea. Vor fi înființate curse cu trenul cadențat, adaptate la cererea călătorilor.

„Președintele AFR, Ștefan Roșeanu, a vizitat gările din Botoșani și Bucecea și a evaluat starea infrastructurii feroviare, după ce au fost colectate primele date privind traficul de călători. Proiectul a fost lansat în licitație publică și se află în prezent în etapa de evaluare a ofertelor. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Comments