ADS
ADS
ADS
Clubul Toastmasters Botoșani, club de oratorie și leadership, zece ani de existență. Ședință festivă la Colegiul Național ”A.T.Laurian”
STIRI
Published on 06/10/2024

Clubul Toastmasters Botoșani marchează o sărbătoare importantă pe 9 octombrie, când se împlinesc 10 ani de la prima întâlnire oficială. Cu această ocazie, clubul dedicat dezvoltării personale și susținerii celor care doresc să își îmbunătățească abilitățile de vorbit în public organizează o ședință festivă. Evenimentul va avea loc joi, începând cu ora 18:30, în aula Colegiului Național „A.T. Laurian”, fiind invitați actuali și foști membri, dar și botoșănenii care vor să afle mai multe despre ce înseamnă Toastmasters și cum a evoluat clubul în cei 10 ani de activitate.

Întâlnirea va include discursuri pregătite din timp, dar și momente speciale de sărbătoare, dedicate aniversării acestui eveniment important. Toastmasters Botoșani este unul dintre cele 20 de cluburi din întreaga țară și a fost înființat în 2014, după ce câțiva botoșăneni entuziaști au fost inspirați de spiritul și distracția clubului similar din Suceava. Prima întâlnire a avut loc pe 9 octombrie 2014, iar deschiderea oficială a clubului s-a realizat pe 7 aprilie 2015.

De-a lungul anilor, Toastmasters Botoșani și-a desfășurat activitatea în diverse locații, inclusiv la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Irish Pub, Carrefour, iar în perioada pandemiei, întâlnirile s-au mutat online. În prezent, clubul este găzduit de Cambridge Star, unde membrii se reunesc săptămânal pentru a exersa arta vorbitului în public și a leadership-ului într-un mediu de dezvoltare și sprijin reciproc.

În cei 10 ani de activitate, Toastmasters Botoșani a avut sute de membri, printre care oameni de afaceri, antreprenori, profesori, studenți, polițiști, actori și pensionari, care și-au perfecționat abilitățile de vorbit în public și leadership. Cei mai curajoși dintre ei au participat la concursuri regionale și naționale, iar unii au fost prezenți și la tabere de instruire și relaxare, creând amintiri de neuitat.

Toastmasters Botoșani s-a implicat activ și în acțiuni de voluntariat, organizând workshop-uri în liceele botoșănene, unde tinerii au învățat trucuri pentru a-și controla emoțiile și a susține discursuri mai sigure și convingătoare. Unul dintre aceste proiecte a fost desfășurat chiar în acest an, bucurându-se de mare succes în rândul elevilor.

În această lună, clubul sărbătorește și centenarul Toastmasters la nivel mondial, organizația fiind fondată în urmă cu 100 de ani în Statele Unite și extinsă ulterior în întreaga lume. Astăzi, există peste 14.000 de cluburi Toastmasters la nivel global, care oferă structuri bine definite de ședințe, combinând educația cu divertismentul și inspirația, cu roluri specifice asumate de voluntari dedicați.

„Îi așteptăm pe toți botoșănenii care au amintiri legate de Toastmasters să ni se alăture joi seară, în aula Laurianului. Vrem să depănăm amintiri, să ne bucurăm din nou de marea familie care suntem. Sperăm că foștii membri vor afla și vor veni, ne vor povesti cât de mult au contat experiențele trăite împreună. Va fi o seară frumoasă!”, a declarat George Bogdan Pamparău, președintele Toastmasters Botoșani.

Comments