ADS
ADS
ADS
Un liceu și o școală din județul Botoșani, decorate de președintele României
STIRI
Published on 05/10/2024

Cu prilejul Zilei Educației, președintele României a decorat două instituții de învățământ din județul Botoșani, recunoscând excelența acestora în domeniul educațional. Colegiul Național „A.T. Laurian” din municipiul Botoșani și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Ibănești au fost onorate cu distincții de prestigiu.

Ceremonia oficială de înmânare a decorațiilor va avea loc pe 8 octombrie, când directorii celor două unități de învățământ vor primi titlurile în semn de recunoaștere a contribuției la dezvoltarea educației. Colegiul Național „A.T. Laurian” va fi distins cu gradul de Comandor, iar Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din satul Dumbrăvița, comuna Ibănești, cu gradul de Cavaler.

Aceste unități se numără printre cele 101 școli și licee din întreaga țară care au primit decorații, dintre care 36 sunt colegii naționale, tehnice sau agricole, 50 școli gimnaziale și alte unități de învățământ special și teoretic. Decorațiile au fost acordate prin decret prezidențial, publicat în Monitorul Oficial cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educației, subliniind importanța și valoarea educației în România.

Comments