ADS
ADS
ADS
O femeie a fost amendată cu 20.000 lei în zona bazarului din Botoșani. Cum s-a ales cu sancțiunea
STIRI
Published on 05/10/2024

Sâmbătă după-amiază, o femeie din municipiul Botoșani a fost amendată cu 20.000 de lei după ce a fost prinsă de jandarmi în zona bazarului având asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă. În plus față de sancțiunea contravențională, autoritățile au dispus și confiscarea pachetelor de țigări.

Potrivit Codului Fiscal, deținerea sau comercializarea unei cantități de până la 10.000 de țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător constituie contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 20.000 și 100.000 de lei, precum și cu confiscarea produselor. În cazul în care o astfel de faptă este repetată pe parcursul unui an și cantitatea cumulată depășește 10.000 de țigarete, aceasta devine infracțiune, pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Nu doar țigările sunt vizate de aceste reglementări, ci și alte produse accizabile, precum țigările de foi, tutunul, alcoolul etilic și alte băuturi spirtoase, care, dacă sunt deținute în cantități mai mici decât limitele stabilite, fără a fi marcate corespunzător, pot atrage sancțiuni severe.

 

Comments