ADS
ADS
ADS
Controale de amploare la frontierele din Botoșani cu zeci de polițiști de frontieră și echipaje canine
STIRI
Published on 05/10/2024

Sâmbătă, în județul Botoșani, au avut loc controale de amploare la frontiere, implicând zeci de polițiști de frontieră și echipaje canine. Acțiunea, denumită „Bariere 2”, a fost declanșată la nivel central și reprezintă o continuare a activităților desfășurate în weekendul anterior. Scopul acțiunii este de a spori conștientizarea pericolelor asociate diferitelor forme de criminalitate și de a preveni manifestarea acestora.

Controalele s-au desfășurat între orele 8:00 și 13:00 în punctele de trecere a frontierei Sânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut, sub coordonarea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. Activitățile au vizat prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, precum și descurajarea traficului de produse accizabile, în special țigări, dar și a altor bunuri interzise, cum ar fi droguri, arme și produse contrafăcute, transportate cu autocare și autoutilitare.

Pe parcursul acțiunii, au fost verificate peste 320 de mijloace de transport și aproximativ 900 de persoane. În plus, au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului străinilor în România.

Polițiștii de frontieră din întreaga țară vor continua astfel de operațiuni în perioada următoare, pentru a combate infracționalitatea transfrontalieră și a aduce în fața legii persoanele care încalcă reglementările legale.

Comments