ADS
ADS
ADS
Educatoarea din Botoșani, care a salvat un copil de trei ani, dintr-o familie violentă. „Am observat în zona feţei, nişte urme”
STIRI
Published on 05/10/2024

O educatoare din județul Botoșani a reușit să salveze un copil de trei ani dintr-o familie violentă, după ce a observat semne de abuz pe corpul micuțului. Cadrul didactic a mărturisit că, pe lângă comportamentul neobișnuit al băiatului, a remarcat și urme suspecte pe fața acestuia.

„Am observat în zona feţei nişte urme, nişte posibile răni”, a declarat educatoarea pentru Observatornews.

Alarmată de această descoperire, femeia a acționat prompt și a anunțat autoritățile competente. „Imediat am acţionat, am întocmit fişa psihopedagogică şi i-am trimis-o doamnei care era responsabilă de caz şi i-am şi semnalat că sunt urme de violenţă fizică pe faţa copilului”, a mai spus educatoarea.

Incidentul s-a petrecut într-o localitate din zona Dorohoiului, unde copilul locuia împreună cu tatăl și bunica sa, după ce fusese abandonat de mamă. Micuțul a ajuns la grădiniță cu răni vizibile, iar educatoarea a decis să intervină. Ea a alertat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Poliția, care au început imediat cercetările.

„A fost identificat un minor, foarte mic, de grădiniță, de către cadrul didactic, care avea un comportament atipic și prezenta leziuni. A fost sesizată Protecția Copilului, o altă instituție cu un rol foarte important în astfel de cazuri, și apoi poliția. Iar din verificările acestor instituții s-a stabilit că minorul este într-un mediu nesigur, că a fost victimă a violenței în familie, a fost extras din mediul familial și instituționalizat în regim de urgență într-un centru de copii”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

În prezent, polițiștii desfășoară cercetări sub suspiciunea de violență în familie, iar copilul a fost plasat într-un centru de protecție pentru a-i asigura siguranța.

Comments