ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 29 septembrie 2024
STIRI
Published on 29/09/2024

Astăzi, vremea va fi predominant rece și ploioasă în întreaga țară, cu cantități de apă estimate între 50 și 90 de litri pe metru pătrat. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor scădea semnificativ, cu excepția extremului sud-est, unde valorile termice vor rămâne similare cu cele din ziua precedentă.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, cerul va fi acoperit, cu ploi frecvente și intensificări ale vântului în timpul averselor. Temperaturile vor fi în scădere față de ziua de ieri, ajungând până la 26 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se anunță o zi mohorâtă, cu ploi pe arii extinse și o răcire accentuată, maximele atingând cel mult 14 grade. La Iași și Bacău, valorile termice vor ajunge până la 17 grade.

La Botoșani, vremea va fi mohorâtă, cu cer înnorat și vânt moderat din nord-vest. Temperaturile maxime vor varia între 13 și 16 grade Celsius, iar pe timpul nopții valorile vor scădea până la 9 grade. Ploile vor persista pe parcursul întregii zile.

În zona montană, temperaturile vor scădea semnificativ, iar precipitațiile vor fi abundente. În Carpații Meridionali și Orientali, cantitățile de apă vor depăși 80 de litri pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu intensitate. În timpul nopții, în zonele înalte, sunt posibile lapoviță și ninsoare.

Comments