ADS
ADS
ADS
Amendă usturătoare pentru un botoșănean după ce s-a luat la harță cu jandarmii, la o manifestare
STIRI
Published on 28/09/2024

Vineri seară, în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele Municipiului Dorohoi, jandarmii din Botoșani au acționat în principal preventiv, pentru a asigura desfășurarea manifestărilor cultural-artistice într-un mediu civilizat, fără incidente nedorite. În pofida eforturilor de prevenire, forțele de ordine au sancționat comportamentele antisociale, aplicând un total de 17 sancțiuni contravenționale, însumând aproximativ 12.000 de lei, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Dan Izotov.

Cea mai severă amendă, în valoare de 3.000 de lei, a fost aplicată unui bărbat care a încercat să împiedice jandarmii în momentul în care aceștia luau măsuri legale împotriva unui alt participant la eveniment. Alte opt amenzi au fost acordate pentru provocarea sau participarea la scandaluri, șase sancțiuni pentru adresarea de injurii, și două pentru nerespectarea măsurilor de ordine stabilite de organizatori și forțele de ordine.

Evenimentele aniversare din municipiul Dorohoi, în cadrul cărora Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, împreună cu poliția, pompierii și poliția locală, asigură măsuri de siguranță, continuă în acest weekend. Pe agendă se află Festivalul Internațional de Folclor „Mugurelul” și Parada Portului Popular, pentru care vor fi luate măsuri suplimentare pentru a preveni faptele antisociale care ar putea perturba siguranța participanților.

Comments