ADS
ADS
ADS
Se caută voluntari pentru a le oferi sprijin copiilor instituţionalizaţi și din medii defavorizate din Botoșani
STIRI
Published on 28/09/2024

Programul educațional „Ajungem MARI”, dedicat copiilor din sistemul de protecție din România, are în prezent în grijă peste 3.000 de copii și tineri. Pentru ca aceștia să continue să primească sprijinul de care au nevoie, organizația face un apel urgent pentru recrutarea a 1.000 de voluntari care să preia rolul de mentori și prieteni.

În județul Botoșani, 100 de copii din sistemul de protecție sunt înscriși în acest program, iar necesarul de voluntari este de 83. Cu toate că procesul de recrutare a început încă din luna august, doar 28 de persoane au răspuns până acum acestui apel.

„Mai avem nevoie de oameni din județul Botoșani care să se înscrie până la finalul lunii septembrie pentru a asigura sprijinul necesar acestor copii și tineri vulnerabili. Nu trebuie să ai experiență pedagogică sau diplome speciale. Trebuie doar să ai inima deschisă și să fii constant alături de copii. Poți să-i ajuți la teme, să-i pregătești pentru examene la materiile care ți-au plăcut în școală sau să organizezi ateliere creative și educative. Pe scurt, poți să fii omul lor de sprijin”, a declarat Vivianda Nicolae, Vicepreședinte Ajungem MARI.

Voluntarii joacă un rol crucial în viața copiilor vulnerabili, oferind mai mult decât suport educațional. Ei devin prieteni, mentori și surse de inspirație pentru acești tineri. De la ajutorul acordat la teme, până la organizarea de ateliere de dezvoltare personală, excursii și consiliere vocațională, voluntarii contribuie semnificativ la dezvoltarea și integrarea acestor copii în societate.

„E important să te înscrii în program, pentru că doar trei ore petrecute ca voluntar la Ajungem MARI pot schimba viața unui copil mai puțin norocos. Un copil care nu știa să scrie sau să citească merge acum la facultate, are un job și o viață normală, totul datorită voluntarilor”, spune Răzvan, unul dintre voluntarii Ajungem MARI.

„Mi-a fost greu să găsesc curajul să devin voluntar. Dar, interacționând cu copiii din centrele de plasament, am simțit și am văzut cât de multă nevoie au de prieteni. În urma acestor experiențe, simt că am devenit cu adevărat om. Interacțiunile cu acești copii m-au transformat profund”, a adăugat Claudiu, un alt voluntar din cadrul programului.

Pentru a deveni voluntar, vârsta minimă de înscriere este de 16 ani, iar cei care aplică trec printr-un proces de pregătire pentru a se asigura că sunt pregătiți să lucreze cu copiii din sistemul de protecție. Majoritatea voluntarilor sunt adulți, studenți sau liceeni care își doresc să contribuie la dezvoltarea acestor copii.

Modulul de voluntariat începe pe 15 noiembrie 2024 și se va încheia pe 30 iunie 2025, cu posibilitatea de prelungire. Cei care doresc să se alăture campaniei mai pot aplica până la 30 septembrie, accesând site-ul oficial al organizației: https://www.ajungemmari.ro/devinovoluntar.

Fiecare voluntar contează. Acesta este momentul în care oamenii cu suflet mare își pot uni forțele pentru a oferi acestor copii șansa la un viitor mai bun.

Comments