ADS
ADS
ADS
Lansare de carte la CCD Botoșani
STIRI
Published on 28/09/2024

Astăzi, 28 septembrie 2024, la Casa Corpului Didactic Botoșani, a avut loc lansarea celui de-al treilea volum din seria „Fiecare nume are omul lui”, sub semnătura Mihaelei Arhip.

Isabella Cantemir i-a introdus pe cei prezenți în ceea ce se poate numi, simplu, o călătorie a inimii. Autoarea cărții a recunoscut, de altfel, că nu poate fi „un observator rece”, mai ales că „fire nevăzute ne leagă de oameni și locuri…” 

Poate nu este acum, în lumina caldă a toamnei, momentul potrivit pentru lacrimi ori aduceri-aminte. Nu e momentul nici pentru filosofia ascunsă în pălăria Micului Prinț și nici pentru zâmbetul ghiduș al adultului prins între două căciulițe și o vioară. Probabil că puțini își mai permit luxul de a fi nostalgici și prin urmare vulnerabili, dar „dacă nu știi să recunoști iarba după verde și apa după sete, atunci nimănui nu-i va fi dor de tine”. A spus-o Nichita Stănescu, evocat de Mihaela Arhip într-o pledoarie pentru sensibilitate și pentru tot ce ne face Oameni. 

„În târgul meu, oamenii sunt versuri.” Cuvintele lui Cristi Negrii te invită în lumea numelor purtătoare de oameni. Și cât de frumoși sunt!

Comments