ADS
ADS
ADS
România a înregistrat un record de ambalaje colectate în august prin sistemul de garanție-returnare
STIRI
Published on 28/09/2024

România a atins un nou record în colectarea ambalajelor, cu o medie de 17 milioane de bucăți aduse zilnic la automate în luna august, ceea ce a dus la o rată de colectare de 78%. În primele nouă luni de funcționare a Sistemului de Garanție Returnare (SGR), aproape 1,9 miliarde de ambalaje au fost returnate, din care peste un sfert doar în ultima lună.

În luna august, au fost colectate 522 de milioane de ambalaje, marcând o creștere de 20% față de luna iulie, potrivit datelor oferite de Returo, administratorul sistemului. Comparativ, în primele luni de la implementarea SGR, rata de colectare era sub 20%, însă aceasta s-a apropiat acum de 80%.

Românii au dus la automate, în august, în medie, 17 milioane de ambalaje pe zi, o creștere semnificativă față de iunie, când media zilnică era de 10 milioane. În prezent, aproximativ 4.000 de automate de returnare sunt instalate în toată țara, iar cozile continuă să crească pe măsură ce fiecare lună stabilește un nou record de colectare.

Reprezentanții RETURO estimează că anul viitor rata de colectare va depăși 80%, atingând niveluri similare celor din alte țări europene, informează StirileProTV.

Comments