ADS
ADS
ADS
Un botoșănean a sunat la 112 după ce a găsit mai multe proiectile pe câmp
STIRI
Published on 24/09/2024

Marți, șase proiectile explozive de calibru 75 mm și două elemente de muniție au fost descoperite pe un câmp din apropierea localității Lozna. Descoperirea a fost făcută de un localnic, care a alertat autoritățile printr-un apel la 112. Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” din Botoșani s-a deplasat imediat la fața locului.

Pirotehnicienii au stabilit că obiectul descoperit inițial era un proiectil exploziv de calibru 75 mm. În urma unei cercetări amănunțite a terenului cu ajutorul unui detector de metale, echipa a identificat și alte cinci proiectile explozive de același calibru, împreună cu o carcasă și un tub de proiectil, ambele de 75 mm. Toate acestea erau parțial îngropate în pământ.

Specialiștii au confirmat că cele șase proiectile se aflau în perfectă stare de funcționare. Întreaga muniție a fost ridicată în siguranță și transportată la poligonul militar de la Copălău, unde urmează să fie distrusă în condiții de siguranță.

Reprezentanții ISU reamintesc cetățenilor că orice obiect metalic care ar putea fi muniție neexplodată reprezintă un pericol major. Este esențial să nu fie atinse, lovite sau ridicate, indiferent de poziția lor în teren. De asemenea, este interzisă tăierea sau folosirea acestor obiecte în scopuri casnice sau decorative. Cetățenii sunt sfătuiți să sune imediat la numărul de urgență 112 dacă descoperă astfel de obiecte.

Comments