ADS
ADS
ADS
Inspectoratul de Jandarmi Botoșani recrutează candidați în vederea înscrierii la concursul de admitere pentru subofițeri. Ce se cere candidaților
STIRI
Published on 24/09/2024

Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani au deschis o nouă sesiune de admitere, oferind 700 de locuri pentru viitorii subofițeri. Fiecare dintre cele două școli are disponibile câte 350 de locuri, dintre care trei sunt rezervate pentru romi și alte trei pentru alte minorități etnice.

Cei interesați trebuie să descarce cererea-tip de pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, din secțiunea Carieră, și să o completeze olograf. Cererea semnată va fi transmisă scanată, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail indicată, până la 6 octombrie 2024, inclusiv în weekenduri.

Candidații care au participat la concursurile de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și au obținut o medie mai mare sau egală cu media minimă de admitere, dar nu au fost admiși, au posibilitatea de a fi repartizați la o școală postliceală M.A.I. fără concurs suplimentar, în baza unei cereri.

Termenul limită pentru depunerea dosarului de candidat complet este 24 octombrie 2024, între orele 08:00-16:00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, situat pe strada I.C. Brătianu nr. 110-112, Botoșani.

Proba fizică va avea loc în perioada 1-6 noiembrie 2024, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, iar proba scrisă se va desfășura pe 9 noiembrie 2024, la unitățile de învățământ pentru care au optat candidații care au promovat testul fizic.

Examinarea medicală va fi realizată în perioada 13 noiembrie – 23 decembrie 2024 pentru cei care au obținut medii suficiente la proba scrisă. Testul de evaluare a cunoștințelor va fi tip grilă, acoperind subiecte din limba română, limbă străină, legislație M.A.I. și educație civică, iar proba sportivă va consta în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani recomandă celor interesați să consulte cu atenție anunțul de concurs și să solicite informații suplimentare la sediul instituției sau la telefon, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Mai multe detalii despre organizarea concursurilor pot fi găsite pe site-urile oficiale ale celor două școli: www.scoaladragasani.ro și www.jandarmeriafalticeni.ro.

Comments