ADS
ADS
ADS
Ofertă falsă în numele Primăriei Botoşani, lansată pe reţelele de socializare. Primarul: „E un fals”
STIRI
Published on 24/09/2024

O ofertă falsă, care pretinde a fi lansată în numele Primăriei Botoșani și al companiei de transport public Eltrans, circulă pe rețelele de socializare, atrăgând atenția autorităților locale. În postarea respectivă, escrocii promovează un așa-zis „card de transport” pentru un sistem de plată modern, care ar putea fi achiziționat la un preț special.

„Compania Eltrans Botoșani, împreună cu Primăria, introduce noul card de transport pentru un sistem de plată modern! Acum puteți achiziționa cardul cu abonament de 6 luni la prețul special de doar 12 lei!„, se menționează în mesajul fals, publicat pe Facebook.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a atras atenția că această ofertă este o tentativă de înșelăciune, creată cu scopul de a păcăli locuitorii orașului. El a subliniat că atât Primăria, cât și compania Eltrans, nu oferă un astfel de serviciu.

„Este o știre falsă prin care sunt păcăliți oamenii să achiziționeze abonamente. Este o formă de înșelăciune realizată cu inteligența artificială”, a declarat primarul, adăugând că fotografia sa a fost folosită în mod fraudulos pe pagina respectivă.

Autoritățile locale au îndemnat cetățenii să fie atenți la sursele de informații și să nu se lase înșelați de astfel de postări false. Primăria Botoșani și Eltrans au subliniat că orice inițiativă oficială va fi comunicată prin canalele oficiale.

Comments