ADS
ADS
ADS
Controale cu polițiștii și comisarii de mediu pe râul Prut și lacul Stânca Costești
STIRI
Published on 24/09/2024

Polițiștii și comisarii de mediu din Botoșani au desfășurat controale ample în zona râului Prut și a lacului Stânca Costești, în cadrul planurilor „Clean Waters 2024” și „Siguranța și securitatea pe apă 2024”. Acțiunile de verificare, care au avut loc pe 21 septembrie 2024, au vizat activitățile desfășurate în proximitatea râului Prut și în zona lacului de acumulare Stânca Costești. Printre acestea s-au numărat verificările privind deversarea de ape uzate neepurate, exploatarea agregatelor minerale și activitățile de pescuit comercial și recreativ.

În urma controalelor, au fost verificați doi operatori economici și 14 autorizații, licențe sau permise de pescuit. Reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani au anunțat că două anchete judiciare vor fi deschise pentru infracțiuni legate de deținerea sau utilizarea neautorizată a uneltelor de pescuit interzise, precum setci și năvoade și pentru desfășurarea de activități de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație.

Totodată, s-au aplicat două sancțiuni în conformitate cu Legea 176/2024 privind pescuitul și protecția resurselor acvatice vii, precum și o sancțiune conform Legii Apelor nr. 107/1996. Reprezentanții Gărzii de Mediu au subliniat că obiectivele acestei acțiuni au fost prevenirea și combaterea poluării voluntare și accidentale, combaterea pescuitului ilegal și a utilizării uneltelor de pescuit interzise, precum și asigurarea respectării legislației referitoare la extracția și valorificarea produselor de balastieră.

„În vederea îndeplinirii obiectivului de prevenire și combatere a acestor activități ilegale, vom intensifica în zona de competență inspecțiile și controalele”, au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Comments