ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 24 septembrie 2024
STIRI
Published on 24/09/2024

Astăzi, vremea va fi mai caldă decât media acestei perioade, cu cer variabil în cea mai mare parte a țării. În jumătatea de vest, cerul va avea înnorări temporare, iar după-amiaza sunt așteptate averse de scurtă durată în Maramureș, Banat, Crișana și pe arii restrânse în Transilvania și Oltenia. Temperaturile maxime vor varia între 23 și 30 de grade Celsius.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime de până la 28 de grade. Norii vor fi rari, iar vântul va adia plăcut. În nordul Moldovei și Bucovina, după condiții de ceață în primele ore ale zilei, soarele va predomina, iar temperaturile vor ajunge până la 27 de grade. Vântul va avea unele intensificări temporare.

În Botoșani, se anunță o zi frumoasă, cu cer senin și vânt slab din direcția sud-sud-est. Temperaturile maxime vor oscila între 23 și 27 de grade Celsius, iar pe timpul nopții, valorile termice vor coborî până la 15 grade. În această regiune nu sunt prognozate precipitații.

La munte, vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă, cu cer variabil și înnorări temporare spre seară și noaptea, când vor fi averse locale în masivele vestice și izolat în celelalte regiuni. În unele zone se vor înregistra descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări scurte, în special pe durata ploilor, rafalele putând atinge până la 80 km/h.

Comments