ADS
ADS
ADS
Primăria Botoșani va acorda ajutoare pentru încălzirea locuinței. Cine sunt beneficiarii!
STIRI
Published on 23/09/2024

Primăria Municipiului Botoșani anunță că va acorda și în acest sezon rece ajutoare pentru încălzirea locuinței cetățenilor vulnerabili. O modificare importantă în acest an este că, la calcularea dreptului de ajutor, se va ține cont de cuantumul pensiilor aferente lunii august 2024, fără a include sumele rezultate din recalculările ulterioare.

„Chiar dacă pensiile au fost majorate în urma recalculărilor, venitul mediu net lunar până la care se acordă sprijinul pentru încălzire rămâne de 1.386 lei pentru fiecare persoană din familie și de 2.053 lei pentru o persoană singură, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 105 din 2 septembrie 2024,” a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Conform comunicatului emis de Primăria Botoșani, începând cu luna octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru încălzirea cu energie termică se vor depune la sediul SC Modern Calor, în apropierea Școlii Gimnaziale nr. 7. În cazul încălzirii cu gaze naturale, energie electrică sau lemne pentru foc, documentele vor fi depuse la Direcția de Asistență Socială, situată pe Strada Săvenilor nr. 12. Pentru ca cererile să fie acceptate, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi să nu dețină anumite bunuri mobile sau imobile.

În sezonul rece anterior, peste 3.600 de beneficiari din Botoșani au primit ajutoare pentru încălzire, suma totală alocată fiind de aproximativ 797.300 de lei.

Comments