ADS
ADS
ADS
Un botoșănean prins că circula cu viteză a încercat să-i mituiască pe polițiști cu 200 lei. Au intervenit ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție
STIRI
Published on 23/09/2024

Un incident grav a avut loc ieri în Botoșani, când un conducător auto a încercat să mituiască un echipaj de poliție, fiind astfel întocmit un dosar penal pentru dare de mită.

Conform unui comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție (DGA), denunțurile referitoare la tentative de mită din partea celor care speră să-și rezolve probleme legale au continuat și în săptămâna anterioară.

Pe 22 septembrie 2024, în jurul orei 10:45, ofițerii DGA au fost sesizați de doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani cu privire la un caz de dare de mită. Incidentul s-a petrecut în localitatea Smârdan, comuna Suharău, pe DN 29A, unde un conducător auto de 55 de ani din comuna Hudești a fost oprit pentru depășirea vitezei legale.

După ce polițiștii i-au comunicat că va fi sancționat contravențional și că i se va reține permisul de conducere, bărbatul a înmânat agenților suma de 200 de lei, cu titlu de mită, în încercarea de a evita sancțiunile legale. Banii au fost oferiți în clipboard-ul destinat semnării procesului verbal.

Polițiștii au înregistrat incidentul cu aparatura tip bodycam și au refuzat propunerea, sesizând imediat DGA. Ofițerii DGA au constatat infracțiunea flagrantă, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Reamintim că, conform art. 290 din Codul Penal, atât oferirea, cât și simpla promisiune de mită constituie infracțiune și se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Comments