ADS
ADS
ADS
Conferința internațională de studii românești la Memorialul Ipotești
STIRI
Published on 23/09/2024

Ediția a IX-a a Conferinței Internaționale de Studii Românești se va desfășura între 26 și 28 septembrie 2024 la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”. Evenimentul, devenit o tradiție anuală, este organizat de româniști din patru universități fondatoare ale Consorțiului „Universitaria”: Universitatea din București, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Conferința reunește specialiști din țară și din străinătate și se axează pe noile perspective ale studiilor românești, abordând teme care depășesc limitele tradiționale ale filologiei și studiilor culturale. Ediția din acest an include o secțiune omagială dedicată lui G. Călinescu, la 125 de ani de la nașterea sa.

La eveniment participă cercetători și profesori din Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Polonia, Serbia și Ucraina, iar lucrările se vor desfășura în format hibrid. Programul complet poate fi consultat pe site-ul Memorialului Ipotești.

Programul poate fi consultat pe site-ul Memorialului Ipotești:

http://www.eminescuipotesti.ro/conferintainternationaladestudiiromanesti2024ed.a9-a.htm

 

 

Comments