ADS
ADS
ADS
Decizie a judecătorilor în cazul medicului de la Maternitatea Botoşani acuzat de moartea Alexandrei Ivanov
STIRI
Published on 23/09/2024

Judecătorii Tribunalului Suceava au decis suspendarea procesului intentat de medicul Mariana Pitrop, de la Maternitatea din Botoșani, împotriva Spitalului Județean de Urgență Mavromati. Medicul a contestat decizia de concediere adoptată de conducerea spitalului după moartea Alexandrei Ivanov, survenită pe 18 august 2023.

Procesul inițial a fost demarat la Tribunalul Botoșani, însă Pitrop a cerut strămutarea acestuia, dosarul fiind transferat la Tribunalul Suceava. Magistrații suceveni au hotărât suspendarea cauzei până la soluționarea dosarului penal în care medicul este cercetat pentru ucidere din culpă de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Decizia instanței, pronunțată pe 11 septembrie 2024, se bazează pe prevederile art. 413 alin. 1 pct. 2 din Codul de procedură civilă, care permite suspendarea judecății în astfel de situații. Mariana Pitrop are dreptul de a face recurs la o instanță superioară pe durata suspendării procesului. 

Solutia pe scurt: În temeiul art. 413 alin. 1 pct. 2 C.pr.civ., suspendă judecata cauzei până la soluţionarea dosarului penal nr. 332/P/2023, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Cu recurs pe toată durata suspendării judecăţii cauzei la instanţa ierarhic superioară. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Suceava. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.09.2024.

Comments